Bajnok a Hungerit-Szentes!

Sikerült! A Hungerit-Szentes fantasztikus mérkőzésen, drámai ötméterespárbajban győzte le szerdán a Dunaújvárost a női vízilabda-bajnokság fináléjában. Ezzel 14 év után megnyerte a bajnoki aranyat! Szentes ünnepelt, játékosok, vezetők, szurkolók is megmártóztak az uszoda vizében. (Forrás: Imre Péter - Délmagyarország napilap - 2014.05.08. 08:18)

Bajnok a Hungerit-Szentes

(Fotók: Schmidt Andrea)

Hungerit-Szentes 15 - Dunaújvárosi Főiskola 14 - (1–4, 2–3, 2–2, 4–0, 6–5) – büntetőkkel
Női vízilabda OB I, döntő, 4. mérkőzés. Szentes, ligeti uszoda, 400 néző. Vezette: Székely, Vogel.
Hungerit-Szentes: Terefou – Győri, Hevesi, VAN DER SLOOT 4, Rácz D., KÖVÉR-KIS 2, GÉMES 2. Csere: Kádár 1, Farkas T., Etiebet. Vezetőedző: Tóth László.
Dunaújvárosi Főiskola: KASÓ – Szilágyi, MENCZINGER 2, Gurisatti, MISKOLCZI 2, Garda 1, Csabai 2, Horváth B. Csere: Ziegler 1, Polák 1, Sinka. Vezetőedző: Mihók Attila.
Gól – emberelőnyből: 10/0, ill. 6/1. Ötméteresből: 2/1, ill. 2/1.
Kipontozódott: Garda, Polák.
A párharc végeredménye: 3:1 a Hungerit-Szentes javára.

Az első negyedben az Újváros nagyon jól kezdett (1–4), és magabiztosan tartotta az előnyét, sőt még növelte is. A második negyed derekán már 2–7 állt az eredményjelzőn, és még az utolsó 8 percnek is négygólos hátrányból vágott neki a Hungerit. Elképzelhető, 5–9-nél sokan már feladnák, a szentesi csajok azonban nem!
Fantasztikus utolsó negyedet produkáltak, összeállt a védekezés, pontosak voltak a támadás befejezések, és mint az első újvárosi meccsen, az utolsó másodpercben egyenlített a Szentes, 9–9! Jöhettek az ötméteresek, de ekkor már a Tóth-lányok voltak lélektani előnyben, és zúgott, fütyült, tombolt a zsúfolásig megtelt lelátó is.

A párbajt a Szentes kezdte, Kövér-Kis belőtte, majd a vendégek egyik legjobbja, egyben második dobója, Csabai hibázott, kiejtette a kezéből a labdát, így "végezte el" a büntetőt. Bár Gémes is bakizott, de Csabai a második körben ismét nem tudott a hálóba találni.

Bajnok a Hungerit-Szentes

Robbant a lelátó! 15–14-re nyert, és 14 év után bajnok lett a Hungerit-Szentes! Méghozzá fantasztikus, rendkívül színvonalas mérkőzésen. Mindenki fürdött: játékosok, edzők, vezetők, szurkolók is. Már a medencében előkerültek az első pezsgős palackok. Nehéz szavakat találni, nem is keresek – elég annyi, az újvárosiak sírtak, a szentesiek pedig egyszerre sírtak és nevettek. Kisvártatva még jobban, amikor magasba emelhették a bajnoki serleget, és nyakba kerültek az aranyérmek. A buli a törzshelyen, a Pano Sport Pubban folytatódott – gyanítható, sokáig...

Bajnok a Hungerit-Szentes

– Minden idők legszínvonalasabb, legizgalmasabb, legnagyobb érdeklődésre számot tartó női vízilabda bajnoki döntőjét láttuk. Gratulálok Tóth Laci kollégámnak, barátomnak, fantasztikus eredményt ért el, a csapat is remek teljesítményt nyújtott – nyilatkozta Merész András szövetségi kapitány.
Tóth László: – Nagyon akartuk a sikert, végig kitartottunk. A negyedik negyed előtt azt mondtam, a sikerhez csoda is kell, megtörtént! De ilyen csodára csakis ilyen csodálatos emberek képesek.

További képek:

Bajnok a Hungerit-SzentesBajnok a Hungerit-Szentes
Bajnok a Hungerit-SzentesBajnok a Hungerit-Szentes
Bajnok a Hungerit-Szentes