Elkészült az új szentesi Városi Sportuszoda!

Átadták az 1,2 milliárd forintos beruházásból épült új fedett uszodát Szentesen 2014. augusztus 7-én. Az avatási ünnepségből a sport sem hiányzott, hiszen a magyar női vízilabda-válogatott az ausztrálok ellen játszott - és 12–5-re győzött - !

Több mint egymilliárd forint ráfordítással új, fedett - a nemzetközi elvárásoknak is megfelelő – 50 méteres medence, és 600–700 fő befogadására alkalmas lelátó (és az ezeket magába foglaló csarnoképület) létesült Szentesen az Üdülőközpontban.

A város legalább 50 éve szeretett volna ilyen létesítményt - és ez a rendkívüli összefogásnak köszönhetően most végre megvalósulhatott: Magyar József, a HUNGERIT Zrt. elnök-vezérigazgató, tulajdonosa - egyben a Szentesi Vízilabda Klub elnöke kiemelkedően sokat tett az uszodáért.

Szirbik Imre, Szentes polgármestere azt mondta: a szürke hétköznapokon elvégezték a munkát, és megragadták a kínálkozó lehetőséget - így gazdagodhattak egy fedett uszodával. – „Sportvárosként is példát mutattunk, összefogással, csapatmunkában valósítottuk meg régi álmunkat.”

Forrás, képek: www.delmagyar.hu
www.szentesinfo.hu

További képek:

Hungerit Zrt. SzentesSzentesi Vízilabda KlubValdor