Beruházások a HUNGERIT-nél 2016-ban

Milyen beruházások lesznek jövőre?

A HUNGERIT Zrt. folyamatosan hajt végre fejlesztéseket. Saját forrásból már megkezdődött a csirkedaraboló bővítése, mely január végére fog befejeződni. A beruházás elkészültét követően 240 m2-el lesz tágasabb a csirkedaraboló.

Ezen felül a HUNGERIT Zrt. egy komplex beruházási programot kíván megvalósítani a 2016-2017. években. A beruházás a 2016. évben fog megkezdődni. A beruházás megvalósításához a HUNGERIT Zrt. vissza nem térítendő támogatást, és fejlesztési adókedvezményt kíván igénybe venni.

A komplex fejlesztési program nagyságrendje miatt a cég azt saját erőből nem képes megvalósítani, így a program megvalósítása csak abban az esetben kezdődik meg, ha sikerül biztosítani hozzá a szükséges támogatási forrásokat.

Ennek a programnak a részeként tervezzük többek között egy 6 db automatából álló csirkecomb-csontozó berendezés beszerzését, valamint egy 240 tonna kapacitású 0°C fokos hűtőház megépítését. A Japán gyártmányú automata berendezés jelenleg Európában még csak Franciaországban működik.

A támogatás segítségével a komplex beruházási program 100 új munkahely létrehozását teszi lehetővé. A Hungerit Zrt. ezen felül további 150 fő felvételét tervezi, amennyiben a piaci igények és eredmények ezt indokolttá teszik. Így a projektek megvalósítását követően összesen 250 új munkahely jöhet létre.

Tóthné Kecskés Mária
belkereskedelmi és marketing igazgató