Tájékoztató a duális szakképzésről

A Hungerit Zrt. a Szegedi Tudományegyetemmel karöltve beindítja a duális szakképzést a Mérnöki Kar mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnök és élelmiszermérnök alapképzési szakjain a 2016/2017-es tanévben.

A duális képzésben részt vevő hallgatók amellett, hogy felsőoktatási tanulmányaik során magas szintű elméleti tudást sajátítanak el, lehetőségük nyílik arra, hogy ismereteiket a gyakorlatban is alkalmazhassák, így szerezve versenyképes tudást az egyetemi évek alatt.

Az élelmiszeripari gépészmérnök és élelmiszermérnök képzés ezen formájában a lényegesen hosszabb vállalati gyakorlat nemcsak a hallgatók szakmai gyakorlati tudását gyarapítja, hanem betekintést enged a munkavállalás írt és íratlan szabályaiba.

A duális képzési formát választva a hallgatók a Hungerit Zrt-nél, egy olyan piacvezető vállalat szakembereitől tanulják meg az elméleti tudás gyakorlati alkalmazását, ahol a vásárlói igények folyamatos megfelelése és a kimagasló minőség elérése a cél.

Cégünk utánpótlás nevelését ily módon is kívánja megvalósítani. A gyakorlat során szerzett tapasztalat alapján terveink szerint a további munkavállalási együttműködést is felkínáljuk.

A duális mérnökképzésben azon hallgatók vehetnek részt, akik vállalatunknál kiválasztásra kerülnek, továbbá a felvételi eljárásban felvételt nyernek a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnök vagy élelmiszermérnök alapképzési szakára.

Azoknak a tanulóknak, akik ezt a tanulmányi formát választják folytatásul:

  • a központi felvételi eljárásban jelentkezni kell a kiválasztott szakra és elérni a felvételi ponthatárát,
  • valamint ezzel párhuzamosan jelentkezni kell a Hungerit Zrt-hez egy önéletrajz megküldésével.
  • A jelentkezők közül személyes elbeszélgetés után kerül kiválasztásra az a néhány fő, aki cégünknél folytathatja felsőfokú tanulmányait. A kiválasztás a központ felvételi eljárással egy időben folyik.

A Mérnöki Kar csak abban az esetben sorolja át a beiratkozott hallgatót a duális képzési formára, amennyiben mindkét felvételi eljárás eredményes.

A kiválasztással kapcsolatosan minden fontos információ hamarosan megtalálható lesz a www.hungerit.hu oldalon.

Amennyiben kérdésük van, keressenek minket a 63/510-544 telefonszámon munkaidőben, vagy a palyazat@hungerit.hu e-mail címen a „duális” jeligét használva.

Szentes, 2015.12.18.

Tisztelettel:

Hungerit Zrt. SzentesValdor