Magyar Érdemérem Lovagkereszt Magyar Józsefnek - A dogozóknak is szól az elismerés

Magyar Érdemrend Lovagkereszt kitüntetéssel ismerték el március 14-én Magyar József, a HUNGERIT Baromfifeldolgozó és Élelmiszeripari Zrt. elnökének az agrárgazdaság területén végzett több évtizedes munkáját, valamint a vállalat nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű fejlődését elősegítő eredményes cégvezetői tevékenységét. A rangos elismerést nyolcadmagával vehette át dr. Fazekas Sándor földművelésügyi minisztertől az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója, nemzeti ünnepünk alkalmából.

– Nagyon meglepődtem, amikor megkaptam az értesítést, hogy kitüntetést kapok. Le volt írva a kitüntetés neve, és a kérdés, hogy átveszem-e? Megmondom őszintén, nem számítottam rá. Természetesen visszaírtam, hogy átveszem – adott hangot meglepettségének Magyar József, aki szerint az elismerés nemcsak neki, hanem az összes dolgozónak is szól. – Nélkülük ez sosem valósult volna meg. Ezért köszönet jár nekik, hogy elősegítettek ahhoz, hogy egy Európa-, sőt világszerte – Japánban, Kanadában, Hongkongban, Tajvanon is – ismert céget díjazzanak. Úgy fogom fel az egészet, mintha egy zenekarról beszélnénk, és a karmester kap egy elismerést, amely az egész zenekar érdeme – fogalmazott. Mint lapunknak elmondta, a kitüntetések közül talán a Szentes Város Díszpolgára címre a legbüszkébb. Ezt kapta meg a legrégebben, s ez nőtt legjobban a szívéhez. Felsorolni is nehéz lenne a díjakat, elismeréseket, amelyeket Magyar József vezetése alatt a cégnek ítéltek az elmúlt negyed évszázadban. – Valahol mindegyik egy munkának és egy időszaknak az elismerése – mondta.

Hozzátette, jól eső érzés, ha egy közösség ismeri el az ember munkáját. Úgy fogalmazott, ez erőt ad ahhoz, hogy a későbbiekben küzdjön azért, hogy még jobban és többet dolgozzon, és új dolgokat tegyen le az asztalra. – Ez egy motor, amely hajt, és előre visz. De nem azért csinálja az ember, hogy kitüntetést kapjon, hanem azért, mert ha a mai világban nem dolgozunk hatékonyan, akkor a cégek nem tudnak eredményt elérni, beruházni, fejleszteni. Aki nem fejleszt, az lemarad, illetve kimarad. Kell egy motor, amely előreviszi, ösztönzi az embert, hogy minél jobb eredményeket érjen el. Ezek segítségével lehet béremelést adni, könnyebb és kedvezőbb munkahelyet teremteni – emelte ki. Magyar József 25 éves vezetői jubileumakor átadta az irányítást fiának, ifj. Magyar Józsefnek. Amolyan háttéremberként, tanácsadóként van jelen a vállalkozás életében. – A nagyobb döntéseknél kikéri a fiam a véleményemet. Igyekszem inkább a fejlesztésekbe belemerülni, hogy mibe kell beruházni. Melyek azok a dolgok, amelyeket a pályázatok során elő kell készíteni, mik azok a fejlesztések, amelyek a céget egy lépcsővel előre vihetik, biztonságosabbá teszik – fogalmazott.

Magyar Érdemérem Lovagkereszt Magyar Józsefnek

Magyar József üzemmérnök végzettségű, pályafutását a Szegedi Tejüzemben kezdte, majd 1970-ben mostani munkahelyére a Szentesi Baromfifeldolgozóhoz került. Már két hónap múlva vezetői pozíciót kapott, a vállalat 1990-es privatizációjakor pedig annak tulajdonosa lett. Munkájáért több kitüntetést is kapott: Szentes város díszpolgára, az Ernst & Young „Év üzletembere” versenyen a Példakép kategóriát nyerte el 2008-ban, a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki kara szintén díszpolgári címet adományozott neki.

Forrás: Szentesi Élet
Képek: Vidovics Ferenc

Hungerit Zrt. SzentesValdor