Épül a tiszakécskei kacsanevelő telep

Mintegy 17 hektárnyi területen folyik az építkezés Tiszakécskén, ahol közel 3 Milliárd forintból épül meg az új kacsatelep I. üteme. A 21 db 1000 m2-es ól, alkalmas lesz évi 750.000 db kacsa nevelésére, mely várhatóan ebben az évben elkészül. Már elkezdték építeni a kiszolgáló épületeket, valamint  a legnagyobb épületre már a tetőszerkezetet helyezik fel.  Az utak előkészítő munkái is folynak, a tükörkiszedés és az útalap feltöltése, amely a végső fázisban egy bazalt tartalmú betonréteggel  lesz lefedve.

Az ólakon a francia fólia technológiát a tavasz vége előtt elkészítik és vele együtt a komplett belső és külső állattartási technológiát is. A kacsákat 1560 m etetővonal, azon 3120 db etető tányér, ill. 2340 m itatóvonal, azon 28.080 db itatási pont szolgálja ki a farmon található 2 db 250 m talpmélységű kútból. A technológiák kiválasztásánál elsődleges szempont volt az állatjólét biztosítása.

A munkálatok ütemezetten és látványosan haladnak a terveknek megfelelően.  A ólak, a kiszolgáló építmények és az úthálózat várhatóan ez év augusztus elejére elkészülnek.  A kacsanevelő telep elindítása legkorábban 2019 szeptemberében várható, aminek a feltétele a különböző üzemeltetési engedélyek és a használatbavételi eljárás sikeres lezárása. A projekt tartalmaz egy második ütemet is, ami néhány éven belül megvalósulhat, s amely 21 db 1000 m2-es ólból áll, ezzel megduplázva a telep nevelő kapacitását.