Szakértelem

Képzési rendszer

A HUNGERIT Zrt. a képzési rendszerét tekintve széles kínálatot nyújt munkavállalóinak: részt vesz az iskolarendszerű szakképzésben, elősegíti a megfelelő végzettséggel és szakmai gyakorlattal rendelkező fiatal munkavállalók – „az utánpótlás” - biztosítását, valamint a jelenlegi munkatársak továbbképzésével hozzájárul az innovatív, magas szakmai színvonalon történő munkavégzéshez.

A duális szerkezetű képzési rendszer a szentesi FM-ASZK (Földművelésügyi Minisztérium – Agrár-szakképző Központ) Bartha János Kertészeti Szakképző Iskola tanulóinak részvételével valósul meg, akik Húsipari termékgyártó szakmát tanulnak. A képzés során a tanulók megismerkedhetnek a korszerű gépekkel és a legmodernebb technológiákkal. A képzés befejeztével - illetve sikeres vizsga letétele után - a tanulók szakmunkás végzettséget szereznek, és jó eséllyel tudnak később a HUNGERIT Zrt.-nél elhelyezkedni. Az 1995 óta folyó szakmunkásképzés sikere eredményeképpen a cég 2000-ben megkapta a „Kiváló gyakorlati képzőhely” címet. A felsőfokú oktatásban bevezetett duális képzéshez 2016 őszétől csatlakozik a cég, és nyújt gyakorlati helyszínt az élelmiszermérnök és élelmiszeripari gépész mérnök hallgatóknak. Iskolarendszerű szakképzésben, összefüggő szakmai gyakorlatra, együttműködési megállapodással fogadja a résztvevő tanulókat és hallgatókat.

2003 óta rendszeres felnőttképzés is folyik a cégnél pályázati lehetőség függvényében: többek között OKJ képzés baromfifeldolgozásra vonatkozóan saját képzési programmal kiegészítve, lehetőség van továbbá gépkezelő tanfolyamon, műszaki, minőségügyi szakmai továbbképzéseken való részvételre.

Minőség és élelmiszer-biztonság

Küldetésünk: "A HUNGERIT Zrt. a minőség és a tradíció elkötelezettje, világszínvonalú baromfitermékek gyártója."

A HUNGERIT Zrt. két jogelődje már az egyesülés előtt is rendelkezett ISO 9002-es tanúsítvánnyal: a HUNGERIT Élelmiszeripari Kft. 1995-tõl, a HUNGERIT-PLUS Élelmiszeripari Kft. pedig 1997-tõl. A vállalat részvénytársasággá való alakulása után kiemelt fontosságú feladatként kezeltük az integrált minőségügyi (ISO 9001) és élelmiszer-biztonsági (HACCP) rendszer folyamatos fejlesztését.

A környezetvédelmi és a vevői elvárásoknak való megfelelés érdekében vállalatunk  2004-ben kiépítette, és sikeresen tanúsította az ISO 14001-es Környezetközpontú Irányítási rendszerét, továbbá 2016-tól bevezettük, és alkalmazzuk az ISO 50001:2012 energiairánysítási rendszert. Termékeink élelmiszer-biztonságának és fogyasztóink bizalmának erősítése érdekében - HACCP rendszerünk mellett - ugyanebben az évben kiépítettük a nemzetközileg elismert élelmiszer-biztonsági rendszereket, a BRC-t és IFS-t - amelyeket irányítási rendszerünkbe integrálva azóta is folyamatosan működtetünk. A fent említett rendszerek bevezetésével és működtetésével nem csupán vevőink bizalmát sikerült megerősítenünk, de 2004-ben a minőségfejlesztési tevékenységünk elismeréseként elnyertük a IIASA-SHIBA díjat is a szervezeti kategóriában – ezzel is bizonyítva kiválóságunkat a minőségfejlesztés terén, valamint képességünket a további fejlődésre. A díj elnyerésével vállalatunk a Nemzeti Minőség Klub tagjává vált.

2006-ban az EFQM Kiválóság Modell eredményes alkalmazásáért Recognised For Excellence oklevelet kaptunk.

A következő évben pedig elsők között érdemeltük ki a minőségügy terén kiemelkedő, példa értékű eredményt felmutató gazdálkodó szervezetek közül a Magyar Agrárgazdasági Minőségi Díjat.

Minőségpolitikánkról a következő dokumentumban olvashat bővebben: